Kijk Verder Dan De Horizon: Zelf Bouwen Of Kopen?


Dataenter: bouwen of kopen? Deze whitepaper geeft u handvatten om langetermijnfactoren te kwantificeren.Iedere organisatie die deze afweging moet maken, gaat op een interessante ontdekkingstocht. Het verzamelt veel informatie en stelt zeer waarschijnlijk een business case op om te kunnen bepalen wat de meest kostenefficiënte optie is.

Een van de lastige aspecten van deze business case is het tijdsframe: de meeste componenten van een datacenter hebben een economische levensduur van tien of zelfs vijftien jaar. In die periode verandert het IT-landschap natuurlijk enorm; de afgelopen vijftien jaar in ieder geval wel! Hoe kunnen we dan zo ver vooruitkijken?

Het antwoord is eenvoudig: dat kan niet. De meeste business cases kijken dan ook alleen naar de korte tot middellange termijn: drie tot vijf jaar. Toch is het wel mogelijk om ook langetermijnfactoren mee te nemen in de business case. En de risico’s of potentiële voordelen van die factoren kunnen aanzienlijk zijn. Het is dan ook verstandig om toch verder te kijken dan die drie tot vijf jaar.

Deze whitepaper geeft u handvatten om langetermijnfactoren mee te nemen en er geldbedragen aan te koppelen. U zult zien dat dit grote impact kan hebben op uw afweging tussen bouwen of kopen. U kunt zelf bepalen welke factoren relevant zijn voor uw situatie. Hoe dan ook kan deze paper u helpen bij het maken van een kwantitatieve schatting voor de meeste factoren. Zo kunt u de juiste beslissing voor uw datacenter nemen.

Samenvatting  3
Bouwen of kopen? Maak de keuze kwantificeerbaar 4
Gebruikelijke Total Cost of Ownership (TCO)-factoren 5
Harde factoren 5
Zachte factoren en risico’s op de middellange termijn 6
Kijk verder dan de horizon  7
Een kostenmodel ontwerpen  7
De kwantificeerbare langetermijnfactoren  8
Andere langetermijnfactoren 14
De invloed van langetermijnfactoren op de TCO 15
Conclusie: verleg de horizon van uw businesscase 16


Equinix (Nasdaq: EQIX) is the world's digital infrastructure company, enabling digital leaders to harness a trusted platform to bring together and interconnect the foundational infrastructure that powers their success. Equinix operates a global interconnection platform of more than 200 International Business Exchange™ (IBX®) data centers in 63 metros across 26 countries.
CONTACT
Equinix
info@equinix.com
1.800.322.9280
  Company Website
  Facebook
  Linkedin
  Company Blog
  YouTube
  RSS Feed
  Google +